Van Wassenaer Concours 2014

Zie de Website

 

Overige tours & projecten

 

 Nieuwjaarsgroet 2015!

Impulse Art Management (IAM) is weer met veel energie aan het nieuwe jaar begonnen. Zo hebben wij er vertrouwen in dat het lichte herstel van de economie ook zijn effecten zal sorteren voor ons culturele leven. Om u een globaal idee te geven waar IAM het komende jaar mee bezig is, hierbij een kleine bloemlezing van toekomstige concerten in Nederland en daarbuiten.

Orkesten

Zoals eerder geschreven zal The Orchestra of the Age of Enlightenment een bijzondere uitvoering geven van de Matthäus Passion in Amsterdam en Rotterdam en speelt het orkest bijvoorbeeld op het Rheingau Festival. The King’s Consort zal op tournee gaan met het spectaculaire programma Coronation of King George II waarbij in een paar steden het publiek zal mogen meezingen. Robert King zal vooraf, met de bezoekers die zich hebben ingeschreven, de slothymne repeteren. Verder zal Il Complesso Barocco concerten geven in Polen.

IAM was afgelopen seizoen betrokken bij nieuwe samenwerking tussen het Festival Oude Muziek en het Van Wassenaer Concours 2014. Deze samenwerking zal in de toekomst verder worden gecontinueerd.

Ensembles

Na een succesvolle najaarstournee van London Baroque met Dame Emma Kirkby was een aantal zalen zo enthousiast dat deze combinatie in 2016 weer is teruggevraagd. Emma Kirkby wordt nog steeds geroemd om haar charmante, frisse vertolkingen en de muzikale geschiedenis die zij vertegenwoordigd. Combattimento heeft de doorstart erg goed doorstaan en heeft nieuwe projecten opgezet, zoals een zeer succesvolle tournee met het Scapino ballet, en in de nabije toekomst vele programma’s met topmusici zoals Liza Ferschtman, Lisa Larsson als ook een kerstprogramma voor 2015 & 2016 e.a. Ook de internationale ensembles zoals het Schubert Ensemble London en het  Quartetto Prometeo komen wederom naar Nederland.


Dirigenten

Reinhard Goebel zal onder meer het Weihnachtsoratorium bij het NNO dirigeren, Dirk Brossé is vanwege zijn verdiensten voor de Belgische cultuur geridderd en er zijn besprekingen gaande over een aantal bijzondere projecten in Nederland. Jean-Paul Penin heeft met veel succes de nieuwe opera Le Sang Noir gedirigeerd en onze nieuwe dirigent Jasper de Waal is gevraagd voor projecten bij o.a. het NJO en het Residentie Orkest.

Zangers

Helena Rasker, die zich nu op het altrepertoire heeft toegelegd, is gevraagd voor een productie bij het Royal Opera House en de Deutsche Oper in Berlijn. De jonge talentvolle sopraan Katrien Baerts is voor vele concerten gevraagd waarvan begin dit jaar bij de BBC Philharmonic Manchester (Berg’s 7 frühe Lieder) alsook in Wenen bij Klangforum Wien. Lisa Larsson zingt een wereldpremière van Rolf Martinsson in Zürich bij het Tonhalle Orchester en gaat daarmee ook naar o.a. Nederland en Finland. Claron McFadden zingt o.a. bij Opéra de Lyon, Irish Chamber Orchestra, maar is ook jurylid bij de Cardiff Singer of the World Competition en gaat op tournee met eigen producties. Sara Hershkowitz maakt haar opwachting in de ZaterdagMatinee, Martina Prins in het Requiem voor Anne Frank met Nederlands Philharmonisch Orkest. Virpi Räisänen heeft net succesvol Mahler 2 gezongen bij het NNO en zal bijvoorbeeld te horen zijn in een productie van DNO. Charlotte Riedijk gaat naar het buitenland en zingt bij het Orchestre de Picardie, Cécile van de Sant is diverse keren te horen in de ZaterdagMatinee en ook bijvoorbeeld met het Nieuw Ensemble, Claudia Patacca zingt o.a. ene programma met Combattimento en Marije van Stralen zal op tournee gaan met een programma voor kinderen, tezamen met het Noord Nederlands Orkest.

Maar ook Maarten Koningsberger die in 2015 40 jaar op het toneel staat is te horen bij DNO, met Combattimento, en in recitals met Graham Johnson of Fred Jacobs. Mark Omvlee was succesvol bij de Opera van Aken (Brokeback Mountain) en is gevraagd door de ZaterdagMatinee en door de Opéra St. Étienne. Lisandro Abadie is eveneens in de Matinee te horen, alsook bij de Philharmonie Zuidnederland, net als bariton Robbert Muuse.

Instrumentalisten

Nelson Goerner is na zijn twee successen in de Serie Meesterpianisten veel gevraagd in diverse series, violist Sasha Rozhdestvensky is te horen bij het Orchestra Sinfonica della RAI in Turijn en het Nationale Orkest van België. Wibi Soerjadi geeft een groot aantal recitals en soleert bijvoorbeeld bij Zeeuws Orkest in Rachmaninovs Tweede pianoconcert. Tatiana Koleva (percussie en marimba) heeft een programma met dansgezelschap Leine Roebana. Violiste Lisa Jacobs heeft net een succesvol nieuwjaarsconcerten afgerond met de philharmonie zuidnederland  en zal ook met het NNO te horen zijn.

Nieuwe vertegenwoordigingen

Lidy Blijdorp - cello

Francis van Broekhuizen – sopraan NB: zij is net gevraagd voor de opera Owen Wingrave door de Städtische Bühne Osnabrück.

Martijn  Sanders - bariton

 

Een welgemeende nieuwjaarsgroet!

 

Martijn Jacobus

Frans Boendermaker

Loes van Zoen

Pieter-Bas den Brave

 

 

Impulse Art Management
Oudezijds Voorburgwal 74
1012 GE Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
F +31 20 622 7118
info@impulseartmanagement.nl